Guide til valg af regntøj til børn

Det kan være en jungle at skulle finde rundt i alle de mærker og typer af regntøj, man kan få til børn – regntøj er nemlig ikke bare regntøj, hverken til børn eller voksne. Det er dog vigtigt, at man finder et godt og solidt Regntøj børnsæt regntøj til sit barn især i et koldt og vådt land som Danmark, hvor regntøj ofte er et must, når barnet sendes udenfor. Når man skal ud og investere i nyt regntøj til sit barn, er det altid klogt at forhøre sig ved ekspedienten, så man finder noget, der kan opfylde de rigtige behov, samt noget som kan holde længe, selvom det bliver brugt flittigt.

Vandtæthed

Der er naturligvis altid nogle ting, som du selv kan sætte dig ind i og kigge efter på din jagt efter et godt sæt børneregntøj. En af de ting er vandtætheden. Vandtætheden angives ved vandsøjletryk, der måles i mm. Det er forskelligt, hvor højt et vandsøjletryk, der skal til, for at tilfredsstille den enkelte bruger, men ved 5000 mm er barnet i hvert fald dækket godt ind – også selvom det sidder på den våde jord. Man skal dog ikke kun se på vandsøjletryk, når man kigger efter vandtæthed for et regnsæt. Metervaren kan være nok så vandtæt, men hvis syningerne ikke er lavet til formålet, vil det ikke hjælpe det mindste, så vil man nemlig stadig få et dyngvådt barn hjem efter en regnfuld dag. Kig efter om syningerne er limet, ellers kommer der vand ind.

Derudover skal man sikre sig, at der er elastikker og velcrolukning ved ankler og håndled, så både bukser og jakke kan lukke tæt om barnet. Sæt bukserne uden om støvlerne, så undgår I de floder af vand fra bukserne, der ellers vil ende i støvlerne.

Åndbarhed

En anden vigtig ting er, at barnet kan ånde i rengtøjet, ellers vil man alligevel få et vådt barn hjem, dog af sved og ikke vand. For at modvirke at sveden driver, kan man give sit barn tøj på under regntøjet, som er effektivt til at suge sved. Åndbarhed måles i g/m2/døgn, og man siger, at 5000 g/m2/døgn er godt til en god vandretur. Men især her er det godt at spørge ekspedienten til råds, da vandtæthed og åndbarhed typisk følges ad – jo højere vandsøjletryk, jo lavere åndbarhed.

Sikkerhed og miljø

Når det gælder børn, er det særligt vigtigt, at regntøjet kan ses. Sådan en rigtig grå efterårsdag, kan det være næsten umuligt for billisterne at se de små i trafikken. Det kan et sæt farvet regntøj hjælpe rigtig meget på. Det anbefales også, at man sørger for, at regntøjet har reflekser på sig, som tydeligt kan ses i lyset fra bilernes forlygter.

Vil man gerne tænke på miljøet, når man kigger på nyt regntøj, anbefales det, at man går udenom den bløde PVC. Problemet ved PVC er, at når det skal blødgøres, bruger man ofte ftalater, som har vist sig at være yderst skadelige for både mennesker og miljø.

Gummistøvler

Til sit regntøj skal barnet naturligvis også have et par gode gummistøvler. Her er det vigtigt, at finde nogle der passer til barnets størrelse. Til de mindste må skaftet ikke være for langt, da det så kan gnave i knæhasen. Til forskel må støvlerne ikke være for korte til barnet med lidt længere ben, for så risikerer man, at det får våde fødder, når det går ud i en for dyb vandpyt. Man kan fordel at vælge et par, hvor der er plads til et par uldstrømper. Uldstrømperne vil hjælpe til med at suge fodsveden, som man umuligt kan undgå i et par gummistøvler, hvor åndbarheden er så godt som ikkeeksisterende.